top of page

Eva de Waard 

Eva de Waard is afkomstig uit het HRM- management. Zij werkte zowel voor grote organisaties zoals Philips, Fontys Hoge School als diverse bedrijven in het Midden en Klein Bedrijf. Sinds de oprichting van haar bureau in 1988 heeft zij een brede kennis en ervaring opgebouwd in loopbaanmanagement (zowel individueel als groepsgewijs) en persoonlijke ontwikkeling.

Certificering

Jarenlang een actief lid van de NOLOC is zij ook één van de oprichters van het Career Management Institute (CMI Nederland), dat verantwoordelijk is voor de certificering en daarmee de kwaliteitsbewaking van loopbaanprofessionals in Nederland

Jawel de docent IMG_0681.jpg

Werken met het levensverhaal

Vanaf het begin heeft zij in haar werk een belangrijke plaats toegekend aan de biografie. Zij combineert deze werkwijze met de Zelfkonfrontatiemethode (ZKM) en volgde daartoe de opleiding bij prof.dr. H.J.M. Hermans te Nijmegen. Zie ook haar artikelen over werken met het levensverhaal.

Bezield handelen

Een belangrijke inspiratiebron vormde de 4 jarige Post-Hbo Opleiding Psychodrama, die zij volgde bij de School voor  Psychodrama te Utrecht. Psychodrama - letterlijk 'bezield handelen'  - is ontwikkeld door Moreno. Gebeurtenissen uit het verleden of heden worden door een groep spelers in scène gebracht. Moreno was ervan overtuigd dat de mens zich via actief acteren zou kunnen bevrijden van beperkende rollen. In een beschermde realiteit kunnen vervolgens nieuwe opties verkend en uitgeprobeerd worden. 

Ben je geïnteresseerd?

Maak een afspraak met Eva voor een oriënterend gesprek over de mogelijkheden voor een coachingstraject of opleidingsvraag.

bottom of page